Ajánlatkérés/Foglalás

Festetics Kastély, Pálmaház, Hintókiállítás

A ma múzeumként és rendezvény-központként működő keszthelyi Festetics-kastély Magyarország harmadik legnagyobb, ugyanakkor leglátogatottabb kastélya.

Festetics Kastély, Pálmaház, Hintókiállítás

A ma múzeumként és rendezvény-központként működő keszthelyi Festetics-kastély Magyarország harmadik legnagyobb, ugyanakkor leglátogatottabb kastélya, melynek parkja természetvédelmi terület. Szállodánktól mintegy 17 km-re található, autóval könnyen megközelíthető. Az épületet franciakert veszi körül, mögötte angolpark terül el. Több száz éves fák, színes virágágyások, szökőkutak, szobrok – köztük Festetics (I.) György egész alakos bronzszobra –, a kerti tó és az oroszlános kút építménye gazdagítja. Parkjában található:

  • a pálmaház, melyet 2012-ben nyitottak meg újra, csaknem 20 éves felújítás után.  Egzotikus növényeivel ( trópusi és mediterrán ) a királyi és főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi a Tahititől Floridáig összegyűjtött legszebb fajták bemutatásával.
  • a mai hintómúzeum épülete, mely a keszthelyi Festetics-uradalom központjának istálló-kocsiháza volt. A kiállítás anyagát nagyrészt a 18-19. század főúri életformájához kapcsolódó lóvontatású járművek gyűjteménye alkotja, mely Európában is jelentősnek  minősül, és sokszínűségével kiemelkedik a különböző hasonló témájú gyűjtemények közül.

Aki erre jár,  ne szalassza el megtekinteni a kastélytól nem messze található Vadászati -  és Történelmi modellvasút kiállítást sem!

vissza

Vendégértékelések alapján

9,2/10

Fizetési lehetőségek

Készpénz
Bankkártya
Szép kártya