Ajánlatkérés/Foglalás

Szigligeti Vár

Az immáron 750 éves múltra visszatekintő Szigligeti Várat a pannonhalmi apátság építtette (1262), és 1702-ben felrobbantották.

Szigligeti Vár

Szigliget szállodánktól mintegy 38 km-re található, Keszthely – Gyenesdiás – Balatongyörök útvonalon keresztül a 71-es út mentén. Szigligetet megközelíthetjük a Balaton felől is, a nyáron menet rendszerint Balatonmáriafürdőről Badacsonyba közlekedő hajó egyik kikötője ez a helység. Három halom csoportból és köztük lévő völgyekből áll Szigliget szűkebb környéke. Számos magaslati pontja van; a legmagasabb 243 méter.  A település ma kétszeresen védett. Először természeti értékeiért, másodszor műemlékeiért. A középkori Öregfalu zegzugos utcáival, nádfedeles épületeivel évszázadok hangulatát őrzi. A Főtéren áll a 19.sz. elején épült klasszicista Eszterházy-kastély (Az Írók Alkotóháza.) 12 holdas védett parkjában száz évnél idősebb faóriások vannak.

Az immáron 750 éves múltra visszatekintő Szigligeti Várat a pannonhalmi apátság építtette (1262), és 1702-ben felrobbantották. 1990 óta alapítvány segítségével tárják fel az eredeti épületet. Megtekinthető a Barokk - konyha, a fegyver kiállítás, a várkápolna, valamint a tanítóház is.

vissza

Vendégértékelések alapján

9,2/10

Fizetési lehetőségek

Készpénz
Bankkártya
Szép kártya