Ajánlatkérés/Foglalás

Balaton felvidéki Nemzeti Park, Kis – Balaton

A Kis-Balaton tökéletes kirándulási lehetőség egy tájvédelmi körzet területén.

Balaton felvidéki Nemzeti Park, Kis – Balaton

A Kis-Balaton tökéletes kirándulási lehetőség egy tájvédelmi körzet területén. Fokozottan védett területe csak a Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított szakvezetővel, ökoturisztikai programok keretében látogatható. Azon vendégek számára, akik szakvezetést nem igényelnek, lehetőségük van a Kányavári-sziget, a kápolnapusztai Bivalyrezervátum és a vörsi tájház meglátogatására.

A Kis – Balaton Sármelléken keresztül, Zalavár – Zalakaros útvonalon közelíthető meg, a szállodától mintegy 18 km-re található.


Kányavári sziget – „Búbos vöcsök” tanösvény

kanyavari_sziget

Egy fahídon átsétálva elérjük a környék legkedveltebb kirándulóhelyét.

Megközelíthető a Zalavár és Balatonmagyaród közötti útszakaszról. 

Egy fahídon átsétálva elérjük a környék legkedveltebb kirándulóhelyét. A csaknem kétszázötven madárfajon kívül számos,ma már ritka állat- és növényfaj talál itt menedéket. A közel két kilométer hosszú, egész évben látogatható, 1-1,5 óra alatt végigjárható tanösvény kutyával (csak pórázzal) is megtekinthető. A sétaút 15 állomása kifejezetten a Kis-Balaton madárvilágának bemutatására törekszik.


Bivalyrezervátum

A Kápolnapusztán található Bivalyrezervátum egész évben várja látogathatót.

Továbbhaladva - Balatonmagyaród és Zalakomár között - Kápolnapusztán találjuk a Bivalyrezervátumot, mely egész évben látogatható. Az állatok napközben istállójuktól távolabb legelnek, de 15-16 óra körül már „testközelből” láthatják, bátrabbak simogathatják őket. Hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

vissza

Vendégértékelések alapján

9,2/10

Fizetési lehetőségek

Készpénz
Bankkártya
Szép kártya